Sok z cytryny z sodą oczyszczoną ratuje życie 1000 osobom rocznie.

Podziel się ze znajomymi :)
  • 65
  •  
  •  
  • 3
  • 3
  •  
  •  
  •  
    71
    Shares

Od 1970 r. przeprowadzono ponad 20 eksperymentów laboratoryjnych, które udowodniły, iż sok z cytryny z sodą niszczy komórki nowotworowe w 12 typach nowotworów. Zapobiega również przerzutom komórek rakowych i jest 10000 razy silniejszy niż chemioterapia i typowe leki na raka.

Dlaczego sok z cytryny?

Sok mimo tego, że jest kwaśny po wypiciu tworzy zasadowe środowisko w organizmie. To łagodzi dolegliwości trawienne takie jak: zgaga, zaparcia, wzdęcia.

Sok z cytryny bogaty jest w witaminę C i B, jest naturalnym środkiem antyseptycznym, co pomaga zapobiegać kamicy nerkowej.

Dzięki zawartości fitochemikalią limonoides, ( które znajdują się w wielu owocach cytrusowych) wykazuję właściwości anty-rakotwórcze.

Jak wybrać dobre szczepy probiotyczne: - czytać etykiety w których powinne być wymienione dobre szczepy które są przebadane i uznane w których jest podana przynależność gatunkowa i numer patentu. Więcej na szkoleniu tutaj 

Wysoka zwartość witaminy C wykazuję silny efekt przeciwbakteryjny, zwalcza bakterię i grzyby. Ponadto zabija również pasożyty i reguluję poziom ciśnienia we krwi.

Dodatkowo to potężny środek przeciwdepresyjny, który skutecznie redukuję stres.

 
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

Motywator Dietetyczny

 

 

snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/

_________________________________________

Przepis:

– szklanka wody mineralnej

– sok z ½ cytryny

– 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Nasze zdrowie zaczyna się w jelitach. Dlatego skupiamy się na bakteriach jelitowych, które odgrywają ważną rolę w procesie odchudzania. Proces odchudzania wiąże się z otyłością i nadwagą, które są źródłem większości chorób cywilizacyjnych. Badania naukowe potwierdzają, że w naszym organizmie zwłaszcza w jelitach musi znajdować się więcej dobrych niż złych bakterii, wtedy tworzą one właściwą mikroflorę. Jeżeli ten proces jest zachwiany i bakterii złych jest więcej niż tych dobrych dochodzi do różnych procesów chorobowych. Aby temu zapobiec - stosujemy probiotykoterapię. Probiotykoterapia- jest celowana i ustalona w oparciu o rzeczywisty układ mikroflory jelitowej, który gwarantuje skuteczne i znacznie szybsze wyleczenie naszego organizmu. Więcej na szkoleniu tutaj 

Wszystko razem zmieszać, pić przed śniadaniem na pusty żołądek (dla osób z delikatną błoną śluzową żołądka, wskazane jest pić po pierwszym posiłku ). Stosować przez 2 tygodnie, po czym zrobić 4 tygodniową przerwę. Nie przekraczać 4/5x w roku. Soda w dużej ilości może zniszczyć błonę śluzową żołądka, umiar przede wszystkim. 




16 Komentarze

  1. Jak nie masz alergii na sodę, to nie powinno być żadnych skutków ubocznych. Wetrzyj minimalną ilośc sody w nadgarstek i obserwuj czy nie ma zaczerwienienia po 15 min. Jeżeli nie możesz używać

  2. wystarcza podstawy chemii:
    soda czyli wodorowędlan sodu NaHCO3, po wypiciu w żołądku zachodzi reakcja z kwasem solnym HCl
    NaHCO3 + HCL = NaCl + CO2 + H20 czyli powstaje nic innego jak sól kuchenna i dwutlenek węgla, którego się pozbywamy, gdy nam się „obija”. Ponad to zjedzenie 1 łyzeczki sody jest rownowazne 2 łyczeczkom soli kuchennej. Powiem wiecej… nadmiar soli jest czynnikiem ryzyka raka żołądka, wiec ta cudowna „soda” nie działa przeciw a prorakotworczo. Sok z cytryny jak najbardziej polecam.

    • Zgadzam się, ale jakim cudem sól ma być czynnikiem rakotwórczym skoro w żołdaku znajduje się rozcieńczony kwas solny a stosowanie chociaż by betainy HCL w przypadku nieprawidłowego ph w żołądku działa prozdrowotnie. Nie można też mylić rafinowanej soli kuchennej z tą która zachodzi w wyżej wymienionej reakcji. Kolejna kwestia no stosunek soli do potasu jest czynnikiem ryzyka chorób sercowo naczyniowych i ewentualnie może zwiększać ryzyko zapadalności na nowotwór żołądka.

      • kompletne masło maślane Adminie. Po pierwsze gdzie ma pan/pani potas w sodzie kuchennej? po drugie sól uszkadza barierę ochronna żołądka i nasila kolonizacje h.pylorii. Fizjologicznie kwas solny nie uszkadza błony śluzowej żołądka, dopóki czynniki chroniące jak śluz, prostaglandyny, prawidłowe ukrwienie odpowiednio pełnia swoja funkcje, natomiast gdy zostanie zachwiana równowaga pomiędzy czynnikami agresji a ochrony (które to sol własnie uszkadza) dochodzi do zniszczenia błony śluzowej, przewlekłego stanu zapalnego, wrzodów, nowotworów. Ponadto nagłe zobojętnienie środowiska, pobudza wydzielanie gastryny, która z kolei nasila produkcję kwasu solnego. Poza tym o szkodliwości nadmiaru soli nikomu nie trzeba chyba mówić. Nie rozumiem wtrącenia betainy do soli?

Dodaj komentarz