M&M-sy cukierki, które mogą powodować raka, migreny, nadpobudliwość, alergię i wiele innych dolegliwości.

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jak wybrać dobre szczepy probiotyczne: - czytać etykiety w których powinne być wymienione dobre szczepy które są przebadane i uznane w których jest podana przynależność gatunkowa i numer patentu. Więcej na szkoleniu tutaj 

Cukierki M & M-s powstały w 1941 roku, zostały wyprodukowane przez Firmę Mars założoną przez Franka Clarenca Marsa. Pomysłodawcą tego typu cukierków był jego syn Forrest Mars w latach 30, podczas hiszpańskiej wojny domowej, gdy ujrzał żołnierzy jedzących czekoladowe kulki z nadzieniem. Postanowił wymyśleć coś, co nie będzie roztapiać się w dłoni tylko w ustach. W ten sposób powstał właśnie kolorowe drażę w kształcie guziczków, pokryte powłoką.  Obecnie sprzedawane są w ponad 100 krajach w 33 różnych nadzieniach.

To krótki zarys historii powstania cukierków m & m-s, jednak nie na tym chcemy się skupić w tym artykule. Głównym wątkiem będzie skład cukierków i jego konsekwencję dla zdrowia.

Obecny skład cukierków:

– Czekolada mleczna (cukier, czekolada, masło kakaowe, odtłuszczone mleko, tłuszcz mleka, laktoza, lecytyna sojowa, sól, sztuczny kolor),

– cukier
– skrobia kukurydziana

– dekstryna

– sztuczne barwniki

– guma arabska

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

 

snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/

_________________________________________

Jakie szkody dla zdrowia przynoszą określone składniki:

  • Lecytyna sojowa: 93% soi jest genetycznie zmodyfikowana. Lecytyna sojowa może powodować raka piersi. Ma negatywny wpływ na płodność i rozrodczość, może prowadzić do zaburzeń behawioralnych i mózgowych.

Sztuczne barwniki:

  • Niebieski 1: Barwnik ten może powodować nowotwory złośliwe oraz takie dolegliwości jak astma, pokrzywka, katar sienny, niskie ciśnienie krwi, reakcje alergiczne.
  • Czerwony # 40: Możę powodować uszkodzenia DNA, obrzęki wokół ust, nadpobudliwość u dzieci i raka.
  • Żółty # 6:  Może powodować raka, nadpobudliwość, reakcje alergiczne, biegunkę, wymioty, pokrzywkę, migreny i obrzęk skóry.
  • Żółty # 5:  Może powodować reakcje alergiczne, nadpobudliwość, raka.
  • Niebieski # 2: Jest barwnikiem na bazie ropy naftowej z wzoru chemicznego C16H10N2O2.Zwiększa nadpobudliwość u dzieci, wzrost guzów mózgu u szczurów laboratoryjnych. Może powodować również zaburzenia komórkowe.
  • guma arabska ( E 414):,  Czyli błonnik pokarmowy z drzewa akacji. Powoduje ona, gazy, wzdęcia, nudności i luźny stolec. Bezpośredni kontakt z tą substancją może powodować duszności i astmę, katar, wysypkę lub pokrzywkę.

Wszystkie dane dotyczące dolegliwości spowodowanych jedzeniem tych słodyczy zostały zebrane na podstawie różnego rodzajów badań przeprowadzanych m.in. na szczurach.

Firma Mars zignorowała dane naukowe i postanowiła nadal używać szkodliwych barwników, mimo możliwości zastąpienia ich innymi naturalnymi i bezpiecznymi barwnikami.

W 2007 roku magazyn, Forbes poinformował, iż firma zarobiła na m&m-sach blisko 72, 4 miliony dolarów i było by ją stać na zainwestowanie w zdrowsze produkty.

Dwie najczęstsze zmory rodziców dzieci jedzących nadmiernie słodycze.

  • Cukry znajdujące się w słodyczach powodują, że dzieci nie mają apetytu, – gdy ilość kalorii potrzebna organizmowi zostanie zaspokojona przez słodycze, nie chcą wtedy jeść pożywienia bogatego w witaminy i składniki mineralne, bo zwyczajnie nie odczuwają głodu. Może to zaburzać prawidłowy rozwój dziecka, które właśnie w tym okresie potrzebuje najcenniejszego pokarmu.
  • Cukry występujące w słodyczach to największy wróg zdrowych zębów, który powoduje powstawanie próchnicy. Cukry przylepiające się do zębów stanowią pożywkę dla bakterii, produkujących kwas mlekowy, który niszczy szkliwo nazębne. Mamy dbające o zęby swoich pociech powinny ograniczyć słodycze długo przetrzymywane w buzi, a w razie konieczności zastąpić je produktami, które można szybko zjeść, np. czekoladką.

https://www.change.org/p/m-m-s-candies-stop-using-artificial-dyes-linked-to-hyperactivity

5 Debilitating Health Conditions Linked To M&Ms Candies

Nasze zdrowie zaczyna się w jelitach. Dlatego skupiamy się na bakteriach jelitowych, które odgrywają ważną rolę w procesie odchudzania. Proces odchudzania wiąże się z otyłością i nadwagą, które są źródłem większości chorób cywilizacyjnych. Badania naukowe potwierdzają, że w naszym organizmie zwłaszcza w jelitach musi znajdować się więcej dobrych niż złych bakterii, wtedy tworzą one właściwą mikroflorę. Jeżeli ten proces jest zachwiany i bakterii złych jest więcej niż tych dobrych dochodzi do różnych procesów chorobowych. Aby temu zapobiec - stosujemy probiotykoterapię. Probiotykoterapia- jest celowana i ustalona w oparciu o rzeczywisty układ mikroflory jelitowej, który gwarantuje skuteczne i znacznie szybsze wyleczenie naszego organizmu. Więcej na szkoleniu tutaj 

http://www.naturalblaze.com/2015/11/5-debilitating-health-conditions-linked-to-mms-candies.html




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz