M&M-sy cukierki, które mogą powodować raka, migreny, nadpobudliwość, alergię i wiele innych dolegliwości.

Podziel się ze znajomymi :)
  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    11
    Shares

Cukierki M & M-s powstały w 1941 roku, zostały wyprodukowane przez Firmę Mars założoną przez Franka Clarenca Marsa. Pomysłodawcą tego typu cukierków był jego syn Forrest Mars w latach 30, podczas hiszpańskiej wojny domowej, gdy ujrzał żołnierzy jedzących czekoladowe kulki z nadzieniem. Postanowił wymyśleć coś, co nie będzie roztapiać się w dłoni tylko w ustach. W ten sposób powstał właśnie kolorowe drażę w kształcie guziczków, pokryte powłoką.  Obecnie sprzedawane są w ponad 100 krajach w 33 różnych nadzieniach.

To krótki zarys historii powstania cukierków m & m-s, jednak nie na tym chcemy się skupić w tym artykule. Głównym wątkiem będzie skład cukierków i jego konsekwencję dla zdrowia.

Obecny skład cukierków:

– Czekolada mleczna (cukier, czekolada, masło kakaowe, odtłuszczone mleko, tłuszcz mleka, laktoza, lecytyna sojowa, sól, sztuczny kolor),

– cukier
– skrobia kukurydziana

– dekstryna

– sztuczne barwniki

– guma arabska

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

 

snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/