12 produkty, które pomogą opanować podjadanie oraz

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1. Seler

Ponieważ zawiera dużą ilość wody i bardzo mało kalorii, doskonale pomaga stracić nam na wadzę. Jest bogaty w błonnik pokarmowy, który wytwarza hormon sytości. Organizm dostaje sygnał, że nie musi już jeść.  Idealny do szejka z bananem i awokado  

2. Ogórek

Ogórek również posiada dużo wody i mało kalorii. Oprócz korzyści dla smukłej sylwetki, posiada niesamowite właściwości dla zdrowej skóry. Jest on używany do leczenia cieni i opuchlizn wokół oczu. Łagodzi podrażnienia skóry i obrzęki.  Jest również doskonałym źródłem krzemu,  który potrzebny jest do wzmocnienia tkanki łącznej.

3. Brokuł

Ma mnóstwo węglowodanów, które dają energii.  Zawiera tiaminę, ryboflawinę, wapń, żelazo i magnez.  Ma dużo pozytywnych właściwości dla zdrowia i odżywiania.

4. Kapusta

100 g. kapusty to jedynie ok. 20-50 kcl. Posiada dużo wartości odżywczych i minerałów. Jedno z popularniejszych warzyw  wspomagających utratę wagi, ze względu na rewelacyjny wpływ na naszą florę jelitową.  

5. Fasola

Jest doskonałym źródłem białka i błonnika, które zaspokajają głód. To zapobiega przejadaniu się.  Białka w ziarnie utrzymują poziom energii i odpowiedni poziom cukru. 

6. Szpinak

Zawiera składniki odżywcze, takie jak wapń, żelazo, magnez, tiamina, fosfor oraz witaminy A, B6, C, E i K, zapobiega także retencji wody. Szpinak nie tylko pomaga wzmocnić mięśnie, ale również stabilizuje ciśnienie krwi i poprawia zdrowie neurologicznej. Witamina K pozytywnie wpływa na kości.

7. Papryka

Dzięki zawartości kapsaicyny, po spożyciu papryki organizm rozgrzewa się. W konsekwencji powoduję ona szybsze spalanie kalorii. Papryka przyspiesza także metabolizm. Czerwone, żółte i pomarańczowe papryki są lekko słodki w smaku, mogą zaspokoić apetyt na słodycze.

Jak wybrać dobre szczepy probiotyczne: - czytać etykiety w których powinne być wymienione dobre szczepy które są przebadane i uznane w których jest podana przynależność gatunkowa i numer patentu. Więcej na szkoleniu tutaj 

8. Kiełki luceryny.

Zawierają witaminy A, B, B12, K, kwas foliowy, wapń, potas, cynk, fosfor oraz chlorofil. Oprócz korzyści utraty masy ciała, kiełki lucerny  zmniejszają stany zapalne i spadek ciśnienia krwi.  Zwiększają także aktywność komórek. Wzmacniają układ immunologiczny.

9. Rzeżucha.

Posiada dużo witaminy K i wapnia, które zapobiegają chorobą Alzheimera i osteoporozy. Jest bogata w beta-karoten i witaminę C, które  wspomagają system odpornościowy.  Jedzenie rzeżuchy zalecane jest osobom cierpiącym na cukrzycę (obniża poziom cukru we krwi). Zawarty w niej chrom wspomaga prawidłową pracę trzustki.

10. Cebula.

Najczęściej dodawane do posiłków.  Cebula zawiera kwercetynę, związek chemiczny roślin, która chroni przed różnymi chorobami w tym raka.  Ma właściwości bakteriobójcze.

11. Zielone warzywa.

Są niskokaloryczne i bardzo bogate w błonnik i witamin.  Zielone warzywa liściaste chroni przed zawałem serca i miażdżycą.  Zielone warzywa zawierają chlorofil, który wzmacnia odporność organizmu, chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, wpływa na czerwone krwinki Mają też niski indeks glikemiczny.

12. Pomidory.

Nasze zdrowie zaczyna się w jelitach. Dlatego skupiamy się na bakteriach jelitowych, które odgrywają ważną rolę w procesie odchudzania. Proces odchudzania wiąże się z otyłością i nadwagą, które są źródłem większości chorób cywilizacyjnych. Badania naukowe potwierdzają, że w naszym organizmie zwłaszcza w jelitach musi znajdować się więcej dobrych niż złych bakterii, wtedy tworzą one właściwą mikroflorę. Jeżeli ten proces jest zachwiany i bakterii złych jest więcej niż tych dobrych dochodzi do różnych procesów chorobowych. Aby temu zapobiec - stosujemy probiotykoterapię. Probiotykoterapia- jest celowana i ustalona w oparciu o rzeczywisty układ mikroflory jelitowej, który gwarantuje skuteczne i znacznie szybsze wyleczenie naszego organizmu. Więcej na szkoleniu tutaj 

Pomidory mają mnóstwo witamin i pierwiastków mineralnych. Zawierają antyutleniacze, które chronią skórę przed wolnymi rodnikami i  zapobiegają procesom szybkiego starzenia się tkanek.  Pomidory wzmacniają odporność dzięki dużej zawartości witaminy C.

 




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz