Po przeczytaniu tych przerażających faktów już nigdy nie zjesz posiłku z Mc Dolands’a

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Czujesz się głodny? Przeczytaj ten artykuł, zanim pójdziesz do swojej ulubionej restauracji fast food i zamówisz mieszankę chemii i leków w formie posiłku. Czy wiesz, że być może razem z hamburgerem jesz chrząszcze i pióra kaczki? Oto niektóre z najbardziej odrażających dodatków obecnych w posiłkach fast food:

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

___________________________________________

Jeżeli chcesz abym ułożył dla Ciebie dietę Zapraszam tutaj

1.Siarczan amonu

Nic bardziej nie wspomaga masowej produkcji chleba jak siarczan amonu. Niestety, jest to znany nawóz i środek do zwalczania robaków.

2. Olej silikonowy

Jeżeli chcesz abym ułożył dla Ciebie dietę Zapraszam tutaj

Kurczaki McNuggets są pełne dimetylopolisiloksanu – oleju silikonowego, który jest często używany do produkcji soczewek kontaktowych i innych przedmiotów medycznych.

3. L- cysteina

Do produkcji żywności typu fast food używa się l-cysteiny, aminokwasu syntetyzowanego z ludzkich włosów lub kaczych piór, w celu poprawy smaku mięsa i spulchnienia pieczywa.

4. TBHQ

To konserwant oznaczany jako E 319, który w dawce 5 gram jest śmiertelny! Dodatek ten można znaleźć w 18 pozycjach menu McDonalds’a. Ale nie martw się, FDA mówi, że jest bezpieczny….

5. Glikol propylenowy

Glikol propylenowy jest związkiem chemicznym, który można znaleźć w środkach przeciw zamarzaniu, e-papierosach i… oczywiście w fast food’ach!

6. Leki na receptę

Badając pióra, naukowcy z Johns Hopkins University odkryli kilka bardzo interesujących faktów na temat hodowli drobiu. Do pacz kurczaków, z których robione są McChicken i McNuggets dodaje się antydepresanty, leki na receptę, a nawet leki zakazane.

7. Dimetylopolisiloksan

Znajdziesz go w niemal każdym smażonym posiłku fast food, a także w soczewkach kontaktowych, masach uszczelniających, szamponach i odżywkach, kosmetykach, płytkach odpornych na ciepło itd., a lista jest długa …

8. Kwas karminowy

Syntetyzowana przez chrząszcze koszenila, czyli kwas karminowy, jest używana do zabarwiania żywności (zwłaszcza mięsa) na czerwony kolor.

9. Celuloza

Ten związek organiczny wytwarzany z miazgi drzewnej znajdziesz niemal w każdej pozycji menu restauracji serwującej fast food.

10. Dwutlenek krzemu

Jest to szeroko stosowana substancja przeciwzbrylająca i substancja wypełniająca. Mniam… piasek przemysłowy.

 




2 Komentarze

Dodaj komentarz