Ta zupa pobudzi Twój metabolizm, przyspieszy przemianę materii a do tego wzmocni Twoją odporność !! Czosnek, cebula, imbir, ostra papryczka, kurkuma co łączy te wszystkie produkty?

Te składniki to prawdziwy naturalny antybiotyk

– Działają przeciwzakrzepowo
– Wspomagają pracę układu pokarmowego
– Posiadają właściwości bakterio i wirusobójcze
– Wzmacniają odporność
– Przyspieszają krążenie krwi
– Mają działanie przeciwzapalne
– Przyspieszają i regulują przemianę materii
– Regulują poziom cukru we krwi
– Mają działanie antyoksydacyjne

Składniki:
0,5kg Marchwi
1 szklanka Przecieru pomidorowego (mogą być pomidory z puszki)
2 łyżki Mleczka kokosowego
½ szklanki Soczewicy czerwonej
3 ząbki Czosnku
1 Cebula
2 łyżki Oleju rzepakowego
½ Ostrej papryczki chilli
Imbir
Kurkuma
Curry
Szczypta pieprzu, Limonka
Natka pietruszki

Sposób przygotowania:
Marchew pokroić w kostkę i ugotować. Czosnek, cebulkę i ostrą papryczkę drobno pokroić i poddusić na patelni z dodatkiem oliwy do uzyskania złocistego odcienia, następnie dodać do ugotowanej marchewki wraz z mleczkiem kokosowym, ugotowaną czerwoną soczewicą, przecierem pomidorowym, imbirem i przyprawami zmiksować na gładką masę i posypać natką pietruszki.
Smacznego

Dietetyk Medyczny Zuzanna Szumska
Dieta Konesera