Kulki mocy obtoczone w amarantusie

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •  
    1
    Share

Amarantus występuje w formie mąki, suchych nasion, poppingu (czy lekkich kuleczek przypominających dmuchany ryż) więc może być on wykorzystywany w każdej dziedzinie kulinarnej. Od wypieków, deserów, dodatku do jogurtu, dodatku do dań głównych a także do sałatek i zup.

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

___________________________________________

Amarantus poprzez wysoką zawartość białka i żelaza w swoim składzie powinien się znaleźć w codziennym jadłospisie każdego sportowca! Jest zbożem bezglutenowym dlatego mogą go spożywać osoby, które są chore na celiakie lub mają nietolerancje pokarmowe
– Stymuluje proces odchudzania
– Przyspiesza metabolizm
– Wspomaga układ krążenia – obniża ciśnienie krwi
– Posiada dużą zawartość błonnika, dlatego reguluje prace jelit
– Nasiona amarantusa posiadają niski indeks glikemiczny dlatego mogą być spożywane przez diabetyków
– Dzięki zawartej lizynie w swoim składzie Amarantus wzmacnia włosy i odżywia skórę
– Jest źródłem Żelaza, Wapnia, Magnezu

 

Składniki:
0,5 szklanki kaszy jaglanej
1 szklanka mleka roślinnego (ja użyłam ryżowego)
2 łyżki mleczka kokosowego
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżeczka ksylitolu (miodu lub cukru trzcinowego)
Amarantus ekspandowany
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną opłukać w letniej wodzie i ugotować na mleku roślinnym, po ostudzeniu zmiksować z mleczkiem kokosowym, ksylitolem i masłem orzechowym. Z masy uformować małe kuleczki i obtoczyć je w amarantusie.
Smacznego
Dietetyk Medyczny Zuzanna Szumska
Dieta Konesera

- Badamy dynamikę sprzedaży kursów wideo w niższych cenach. Dzisiaj tylko 19zł + infografiki - Chcemy ustalić najlepszą cenę - Jak najniższą dla Was i rentowną dla Nas. Promocja czasowa. - Więcej szczegółów http://bit.ly/2GMC814




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz