Czy liczba chorób zapalnych wzrosła odkąd GMO stanowi źródło większości żywności?

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Czy liczba chorób zapalnych naprawdę wzrosła odkąd poniósł się procent produkcji żywności modyfikowanej genetycznie, bądź też wystawianej na działanie pestycydów?

W 2015 roku 92% kukurydzy i 94% soi uprawianej w USA jest GMO. Wiele z tych roślin uległo środkowi Roundup Ready. Rolnicy rozpylają środek na plonach 2 dni przed zebraniem, tak aby plony mogły się ususzyć w tym samym czasie. Nie można zbierać plonów, kiedy są jeszcze zielone, jak na przykład pszenica.

Czego uczą lekarzy?

Większość lekarzy rodzinnych została zaznajomiona z prostymi rzeczami, nie mają pojęcia czym jaki wymiar może mieć dystrofia miotoniczna. Jest to choroba pojawiająca się, gdy dwie lub więcej toksyn czy patogenów wpływa na kogoś powodując tajemniczą chorobę lub stan. Owy stan czy choroba jest tym co lekarze nazywają „objawem”, gdzie następnie nie ma podawanej przyczyny. Tak więc problem niektórych chorób współczesnych, jest jak zespół metaboliczny, pewno ma wiele przyczyn. Jedzenie zbyt dużej ilości cukrów i pestycydów (z syropu kukurydzianego GMO), w tym przypadku mogą być dwoma przykładami przyczyn powyżej choroby.

Wielowymiarowość schorzeń

Częścią problemu lekarzy jest obsesja na punkcie pojedynczej przyczyny choroby, spowodowanej przez jeden i tylko jeden toksyczny patogen, czy toksynę.

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

___________________________________________

Istnieje wiele chorób, które mają swoją podstawę w zapaleniu: cukrzyca, choroby układu krążenia, alergie, zaburzenia układu odpornościowego, itp. Warto tu również wspomnieć o astmie, katarze siennym i autyzmie.

W 1997 roku wskaźnik astmy wyniósł 9,5%, a 2014 roku było to 12,7%, notuje się stały wzrost. W 2003 roku procent ludzi cierpiących na artretyzm był równy 35%. W 2014 roku wzrósł do 40,1%. Dane te, dotyczące różnych chorób powinny być użyte do analizy, jakie rodzaje badań powinny być finansowane, w celu dowiedzenia się, dlaczego te stany występują coraz częściej.

Wpływ upraw Roundup Ready

Zjadając rośliny pryskane tym środkiem, zjadasz niewielkie ilości glifosatu. Z biegiem czasu, uszkadza to organizm. Zmiany widoczne są stopniowo, po jakiś czasie. Niektóre z badań wykazują, że:

  • Roundup powoduje deformacje płodów u szczurów
  • Środek zakłóca aromatazę w komórkach ludzkich
  • Nastąpił ogromny wzrost ilości glifosatu stosowanego w USA
  • Glifosat znaleziono w 11 z 24 produktów spożywanych na śniadanie
  • u 93% ludzi wykryto glifosat w moczu
  • Glifosat znaleziono w ekologicznych winach, których owoce nie były pryskane
  • 64% chleba w Wielkiej Brytanii zawiera pestycydy

Wniosek

Odkąd ekspozycja Roundup jest tak powszechna, może być to jedna z przyczyn wzrostu niektórych chorób zapalnych. Kupuj żywność tylko zweryfikowaną.

Źródła:

Info on allergy rate: CDC.

GMO crops grown in the US.

Autism Rate from Ecowatch.

Hypertension data from CDC.

HealthyPeople.gov.

Roundup and rat fetus development.

Roundup is aromatase disruptor in human cells.

Huge increase in Roundup use in the US.

 


Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


 

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz