Wybieramy specjalnie dla WAS po jednej, najlepszej wg nas propozycji podania odpowiednio zupy, kremu i bulionu.

Przy wyborze kierowaliśmy się przede wszystkim właściwościami zdrowotnymi i to jak danie wpływa na wszystkie układy naszego ciała. Zapraszamy do lektury!

 

Zupa pełna zdrowia – co przyniesie ci jedzenie zupy z dyni?

Wszystkie przepisy dopasowane do twojego zapotrzebowania kalorycznego ( odchudzanie, masa) znajdziesz w naszych dietach.

Składniki:

* 1 kg dyni

* 2 łyżki stołowe oleju z pestek winogron

* 1/2 soli

* 1 łyżka kminku

* 2 szklanki bulionu lub wody

* 1 szklanka mleka migdałowego

* 1/2 szklanki pestek dyni

* 1 jabłko

* 1 czerwona cebula

* 3 ząbki czosnku,

* świeżo zmielony pieprz

 

Wskazówki:

  1. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni Celsjusza.
  2. Pokrój dynie, jabłko i cebule, wymieszaj je z posiekanym czosnku z olejem z pestek winogron, następnie posyp solą, pieprzem i kminkiem.
  3. Składniki wrzuć do brytfanny i piecz je 40/50 minut do chwili, gdy się porządnie zarumienią.
  4. Włóż upieczone składniki do wody lub bulionu oraz mleka migdałowego, blenduj do momentu, gdy stanie się kremowe i gładkie. Dopraw solą i pieprzem, podawaj z pestkami dyni.

 

KREM Z CUKINII – DETOX (OCZYSZCZA KREW)

Duża zawartość chlorofilu rewelacyjnie oczyszcza krew

Przepis na: 4 porcje

Czas przygotowania: 25 min

Składniki:

*300 ml śmietany ryżowej płynnej lub każdej innej pochodzenia roślinnego

*4 średnie cukinie

*1 cebula

*1 marchewka

*1 ziemniak

*garść ulubionych pestek, np. dyni czy słonecznika

*1 ząbek czosnku

*12 listków mięty

*1 łyżka oleju z pestek winogron

*1 łyżka oleju lnianego, orzechowego lub oliwy z oliwek

*sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1.W garnku z grubym dnem podsmaż na oleju z pestek winogron wszystkie pokrojone w kostkę warzywa. Kiedy się delikatnie zeszklą, dodaj 2 szklanki wody, gotuj całość przez ok. 10 minut.

2.Dodaj porwane liście mięty i zmiksuj blenderem. Dolej śmietankę i wymieszaj całość. Jeśli lubisz gęstszy krem, dodaj więcej cukinii lub mniej wody.

3.Rozgrzej suchą patelnie i upraż na niej pestki dyni na rumiano.

4.Zupę podawaj z kilkoma kroplami oleju lnianego lub orzechowego. Posyp ja uprażonymi pestkami dyni. Pamiętaj by olejem lnianym skraplać zupę już na talerzu, bo nie lubi on wysokich temperatur. Nie wolno go ponownie zagotować.

 

Bulion kostny – dlaczego regeneruje jelita i pomaga odzyskać zdrowie ?

Rosół z ziemniakami przed treningiem 😉 Perliczka #motywatorfood

Post udostępniony przez Damian Wiatrowski (@motywator.tv)

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

___________________________________________

Dlaczego warto pić bulion kostny?

jeśli zobaczyłeś u siebie zwiększoną masę ciała, czujesz się zmęczony, widzisz zmarszczki i inne objawy starzenia się możesz mieć pokusy aby próbować sztucznie się odmłodzić np. przez zażywanie pigułek odchudzających, picie napojów energetyzujących czy nawet wstrzyknięcie botoksu. Ale jest lepsze rozwiązanie: Bulion kostny. Jest to ostatnio bardzo popularny posiłek wśród gwiazd NBA czy też amerykańskich aktorów.

 Bulion kostny, zawiera kolagen, który w czasie gotowania zmienia się w żelatynę. Duża zawartość żelatyny sprawia, że potrawa ta uchodzi za bardzo korzystną dla osób z urazami kostnymi i problemami stawowymi. Żelatyna zawiera sporo proliny – substancji przyspieszającej regenerację chrząstek, stawów czy kości. Poza tym jedzenie żelatyny zaleca się, by poprawić kondycję włosów i paznokci.

Zupa tajska … czas start 🌶 #motywatorfood

Post udostępniony przez Damian Wiatrowski (@motywator.tv)

Można zrobić go we własnej kuchni

Wszystko czego potrzebujesz to duży garnek, kuchenka, kości, przyprawy, warzywa i kilka godzin , żeby bulion spokojnie gotował się na wolnym ogniu.

Wniosek jest jeden: Jakie inne leki pomogą pomóc Ci schudnąć? Co spowoduje że będziesz wyglądać młodziej. Co da Ci więcej energii, wyleczy Twoje stawy i usunie zmarszczki?
Bez recepty, bez wycieczki do apteki – bulion kostny -naturalny pokarm, z którego możesz jedynie czerpać przyjemność.