Szparagi z szynką parmeńską z sosem czosnkowym

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Czas przygotowania: ok. 20 minut

Składniki (dla 4 osób):

½ kg szparagów (oczyszczone)
200 g szynki parmeńskiej (prosciutto)
100 g parmezanu lub sera żółtego (utarty na tarce o drobnych oczkach) – najlepiej eologiczny długodojrzewający
1 łyżka oliwy z oliwe

Wykonanie:

Krok 1. Oczyszczone szparagi blanszujemy przez 2-3 minuty.

Krok 2. Odcedzamy szparagi i każdy z osobna zawijamy w wędlinę.

Krok 3. Układamy szparagi w naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą z oliwek. skrapiamy oliwą z oliwek.

Czy wiesz , że przyczyną problemów z otyłością i nadwagą mogą być zaburzenia w naszej mikroflorze jelitowej ? Więcej na szkoleniu tutaj Z kodem : MD30 oszczędzasz 21zł (-30%)

Można też zawinąć szparagi w folię aluminiową.

Krok 4. Naczynie żaroodporne wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 220 °C. Szparagi zawinięte w folię aluminiową można też grillować przez ok. 10 minut na grillu.

Krok 5. Gotowe, gorące szparagi posypujemy tartym parmezanem.

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

TRZYMAM DIETĘ, ALE NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ z brzucha oraz ud a moje samopoczucie cały czas się pogarsza – jakie są przyczyny, co można zrobić? Więcej na szkoleniu tutaj  Z kodem : MD30 oszczędzasz 21zł (-30%)

___________________________________________

Opcjonalnie sos

100ml mleka kokosowego

1 łyżka masła kokosowego

2 ząbki czosnku / posiekany

1 łyżka curry

sól

piepsz

Wszystko dokładnie łączymy i gotowe

 




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz