Dlaczego te produkty są tak wyjątkowe ? Naturalne metody leczenia

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Miód zapewnia:

  • szybsze gojenie ran
  • działania antybakteryjne i antygrzybiczne
  • większą odporność
  • dużą liczbę przeciwutleniaczy

SKŁADNIKI ODŻYWCZE.

Miód składa się z fruktozy (40%), glukozy (30%), wody i składników mineralnych takich jak

żelazo, wapn, potas i magnez. Ze względu na wysoki poziom fruktozy miód jest słodszy od cukru

stolowego. Miód ze względu na wysoka zawartość węglowodanów posiada indeks glikemiczny na

poziomie 55 (średni zakres). Niektóre odmiany miodu mają niższą wartość, lecz zależne to jest od

poziomu ilości fruktozy w danej odmianie.

Łyżeczka miodu 15g posiada 64kcal (17,3 g węglowodanów)

MIÓD A ZDROWIE.

Korzyści zdrowotne miodu są zależne od tego jak bardzo przetworzony jest produkt który

wybieramy na półce. Wiadomo­ czym mniej przetworzony, przefiltrowany, pasteryzowany,

podgrzany miód tym jest on bardziej zdrowy, czyli posiada więcej skladnikow odżywczych i

minerałów.

PRODUKCJA.

Miód jest naturalnym płynem wytwarzanym przez pszczoły z nektaru kwiatów, który odgrywa

istotną role przy utrzymaniu pszczelich rodzin. Pszczoła zbierze średnio pół łyżeczki miodu w

swoim życiu. Miód z kwiatów do ula transportowany jest w ustach pszczoły gdzie już zaczyna się

proces produkcji! Tekstura i smak miodu zależny jest oczywiście od gatunku kwiatów z którego

jest pobierany.

JAK GO UŻYWAMY?

Miód od czasów starożytnych byl stosowany w żywieniu jak iw procesach leczniczych. Przez

wieki miód byl używany aby oddać hołd bogom, przy balsamowaniu zmarłych, jak również do

celów kosmetycznych czy medycznych. Obecnie jest to uniwersalny środek słodzący, który może

być stosowany zamiast białego cukru trzcinowego. Najczesciej jest sprzedawany pasteryzowany,

choć można znaleźć również miód “surowy”. Może on krzepnąc w temperaturze pokojowej, ale

można tez delikatnie ogrzać go woda aby go uplynnic.

Domowy sposób na oczyszczenie organizmu z toksyn. 

Mleko kokosowe – zawiera zdrowe tłuszcze, kwas laurynowy, kwas kapronowy, które to mają właściwości antybakteryjne, antygrzybiczne, przeciwwirusowe. Mleko kokosowe pozwala przywrócić równowagę hormonalną, a zdrowe tłuszcze w nim zawarte dodają energii i tłumią ochotę na słodycze.

Składniki:

* 2 szklanki mleka kokosowego

* łyżeczka kurkumy

* łyżeczka imbiru w proszku

*łyżeczka miodu (+/- tak naprawdę wedle uznania)

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki z wyjątkiem miodu podgrzewać w rondelku, na małym ogniu około 5 minut.
  2. Gdy napój trochę przestygnie dodać miód, wymieszać i cieszyć się smakiem!

NATURALNY SPOSÓB NA KASZEL I USUNIĘCIE FLEGMY Z PŁUC.

Marchewka to pożywne warzywo bogate w witaminę A i Karoten, które są ważne dla zdrowych oczu. Ponadto marchewka to źródło witaminy B, C i K oraz różnego rodzaju minerałów: żelaza, potasu, magnezu, wapnia i fosforu.

Oprócz walorów smakowych jest doskonała do wzmocnienia układu odpornościowego, pomaga również na problemy z zalegająca flegmą.

Jednak najciekawsze jest to, iż posiada ona właściwości, które pomagają zwalczyć choroby układu oddechowego takie jak: kaszel, przeziębienie, zapalenie oskrzeli czy astmę.

Oto przepis na naturalny syrop, który leczy kaszel i pomoże usunąć wydzielinę z płuc. Doskonały dla dorosłych jak i dzieci.

BADANIA

Izraelscy naukowcy odkryli, że spożywanie 64 mg karotenu (w tym badaniu uzyskanego z glonów z rodzaju Dunaliella) przez tydzień zapobiegło objawom astmy wysiłkowej u ponad połowy z 38 badanych pacjentów. Ten sam zespół odkrył również, że codzienne przyjmowanie 30 mg likopenu złagodziło objawy astmy u 55% pacjentów z astmą wysiłkową.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz