Wyeliminuj te błędy a zobaczysz efekty – 10 błędów żywieniowych

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nasze zdrowie zaczyna się w jelitach. Dlatego skupiamy się na bakteriach jelitowych, które odgrywają ważną rolę w procesie odchudzania. Proces odchudzania wiąże się z otyłością i nadwagą, które są źródłem większości chorób cywilizacyjnych. Badania naukowe potwierdzają, że w naszym organizmie zwłaszcza w jelitach musi znajdować się więcej dobrych niż złych bakterii, wtedy tworzą one właściwą mikroflorę. Jeżeli ten proces jest zachwiany i bakterii złych jest więcej niż tych dobrych dochodzi do różnych procesów chorobowych. Aby temu zapobiec - stosujemy probiotykoterapię. Probiotykoterapia- jest celowana i ustalona w oparciu o rzeczywisty układ mikroflory jelitowej, który gwarantuje skuteczne i znacznie szybsze wyleczenie naszego organizmu. Więcej na szkoleniu tutaj 

1. Za mało kalorii w diecie 
Dobrym rozwiązaniem jest manipulacjami kaloriamii – w dni treningowe więcej kalorii (więcej węglowodanów ) w dni nietreningowe mniej kalorii i posiłki bardziej białkowo tłuszczowe

2. Nieuzupełnianie węglowodanów po treningu – Jak ważny jest posiłek po treningu – Przykładowe menu.

 

3. Niejedzenie kolacji DLACZEGO WIECZOREM JEŚĆ WĘGLOWODANY A RANO BIAŁKA I TŁUSZCZE – SZYBSZE SPALANIE, LEPSZA REGENERACJA
4. Jedzenie nieprawidłowych posiłków przed snem
5. Złe posiłki przed i po treningowe
6. Za mało kwasów tłuszczowych w diecie ( zła proporcja k.tłuszczowych nasyconych i omega 3 do 6 )
7. Fobia cholesterolowa
8. Nie mycie owoców i warzyw – Dioxyny
9. Zaburzenia trawienia spowodowane niedokwaszonym żołądkiem
10. Zbyt dużo produktów anty-żywieniowych (gluten, laktoza, kazeina) – brak, wchłaniania, zaburzona flora bakteryjna jelit.

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

___________________________________________

Jak wybrać dobre szczepy probiotyczne: - czytać etykiety w których powinne być wymienione dobre szczepy które są przebadane i uznane w których jest podana przynależność gatunkowa i numer patentu. Więcej na szkoleniu tutaj 




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz