KWAŚNE RACUCHY Z KASZY JAGLANEJ – UKOJENIE DLA NASZYCH JELIT

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Składniki na 10 koteltów:

  • 2 woreczki kaszy jaglanej
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 duże jajko
  • 2 łyżki komosy ryżowej lub płatków górskich
  • sól, pieprz
  • olej kokosowy do smażenia

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

 

snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/

_________________________________________
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie pod przykryciem ok. 15-20 minut. Cebulę siekamy drobno, podsmażamy ją na oleju do momentu, w którym się zeszkli. Marchewki obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pietruszkę siekamy. Ugotowaną kaszę odcedzamy, przesypujemy ją do miski i studzimy. Gdy kasza jaglana jest zimna dodajemy do niej wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem (ok. 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu). Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, w dłoniach formujemy kotlety (ciasto się lepi, ale odchodzi od rąk bez problemu), smażymy na rumiano z dwóch stron (na małym ogniu). Podajemy z kwaśną śmietaną lub sosem czosnkowym.


Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


 

4 Komentarze

Dodaj komentarz