Zobacz jakie korzyści dla zdrowia przyniesie ci systematyczne jedzenie Migdałów


Podziel się ze znajomymi 🙂
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

– Posiadają zdrowe tłuszcze:

Zawiera ona znaczne ilości tłuszczu, takich jak omega-3, kwasy tłuszczowe omega-6 i omega-9. W odróżnieniu od tłuszczów nasyconych i trans, które są związane z rozwojem chorób układu sercowo-naczyniowego, zdrowe tłuszcze zapobiec występowaniu chorób. W badaniu osoby, które spożywały 40 g migdałów każdego dnia przez cztery tygodnie zauważyli znaczący wzrost ich poziom witaminy E i jednonienasycone kwasy tłuszczowe, bez zwiększania jego wagi.

– Mają składniki odżywcze:                                                                    

Składniki odżywcze w migdałach sprawiają, że ​redukują tkankę tłuszczową. Dobrze odżywiony organizm nie łakną jedzenia przypadku niewłaściwej diety, mózg wysyła sygnały do ​​ciała, które powodują gwałtownego objadania się i ewentualnie zwiększenie wagi. 10 Migdałów dostarczyć 75 kalorii. Zawierają witaminę E oraz witaminy z grupy B, takie jak ryboflawina, niacyna, biotyna, cynk i kwas oleinowy. Wszystkie te składniki są wymagane, aby aktywować produkcję energii w organizmie.

Zmniejsza nagromadzanie tłuszczu:                                                            

Badania wykazały, że spożywanie ok. 56 gramów migdałów dziennie może pomóc w kontroli wagi. Dieta bogata w migdały pomaga zmniejszyć otyłością brzuszną.

– Są sycące                       
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

 

snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/

_________________________________________
Wysoka zawartość włókien w migdałach zapewnia organizmowi dostarczenie odpowiedniej ilości kalorii oraz zapobiega wchłanianiu tłuszczów. Włókno wiąże tłuszcz, uniemożliwiając dotarcie do ściany jelita. Dodatkowo wolno trawione jedzenie zapewnia trwałą energię.

Inne zalety:

Wraz z tym, iż pomagają utrać masę ciała, migdały zapewnić inne korzyści zdrowotne, jak również.

– Zdrowe serce: Badania potwierdziły, że ludzie, którzy spożywali migdały 5 razy w tygodniu są mniej podatne na ataki serca i udarów mózgu.

– Piękna skóra: Migdałowy jest powszechnie stosowany, jako składnik aktywny w wielu produktach do pielęgnacji skóry i włosów. To jest bogate w witaminy E, który działa, jako osłona, ochrony skóry przed uszkodzeniem słonecznym. Olej uzyskiwany z migdałami jest używany w aromaterapii do masażu ciała. Robi się łatwo wchłania się w skórę, pozostawiając zdrowe i nawilżona. Łagodzi również podrażnienia i stany zapalne skóry.

Piękne włosy: Migdały zawiera kilka składników odżywczych do włosów w obsłudze jak witaminy A, B1, B2, B6, D, kwasów tłuszczowych omega i kwasów, jednonienasyconych, które przechodzą do pasma włosów, co zdrowe i piękne. Magnez w migdałów przeciwdziała wypadaniu włosów i utrzymuje włosy silny.

 


Podziel się ze znajomymi 🙂
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz