Składniki
-100gr ugotowanej kaszy jaglanej – wysuszonej
-2 banany
-2 jajka
-1 miarka odżywki białkowej
– łyżeczka masła orzechowego/2 kostki czekolady
cynamon/kakao

1.Do miski wsypujemy 100g kaszy jaglanej – wysuszonej , dodajemy dwa banany, dwa całe jajka oraz miarkę naszej ulubionej odżywki białkowej ( co nie jest konieczne, możemy zamiast odżywki dodać łyżkę cynamonu, bądź kakao).

2. Wszystko dokładnie w miseczce mieszamy aby zrobiła się jednolita masa, w razie jeżeli masa zrobi się za bardzo gęsta dolewamy troszkę wody. Całość odstawiamy na 3 min.

3.Na patelni rozgrzewamy masło klarowane/smalec i wykładamy na patelnie uzyskaną konsystencję, na dwa-trzy placki. Smażymy aż zarumienią się i przewracamy na drugą stronę( osobiście w tym momencie dodaję na ciepłą stronę placka łyżeczkę masła orzechowe lub dwie kostki czekolady (zależy od ochoty) oczywiście nie jest to obowiązkowe 😉

4.Placki wykładamy na talerz albo jemy od razu, albo możemy zjeść na zimno np. po treningu, albo wykorzystać jako drugie śniadanie w pracy.