PUSZYSTE I SOCZYSTE RACUCHY JAGLANE!

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Składniki
-100gr ugotowanej kaszy jaglanej – wysuszonej
-2 banany
-2 jajka
-1 miarka odżywki białkowej
– łyżeczka masła orzechowego/2 kostki czekolady
-cynamon/kakao
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

 

snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/

_________________________________________

1.Do miski wsypujemy 100g kaszy jaglanej – wysuszonej , dodajemy dwa banany, dwa całe jajka oraz miarkę naszej ulubionej odżywki białkowej ( co nie jest konieczne, możemy zamiast odżywki dodać łyżkę cynamonu, bądź kakao).

2. Wszystko dokładnie w miseczce mieszamy aby zrobiła się jednolita masa, w razie jeżeli masa zrobi się za bardzo gęsta dolewamy troszkę wody. Całość odstawiamy na 3 min.

3.Na patelni rozgrzewamy masło klarowane/smalec i wykładamy na patelnie uzyskaną konsystencję, na dwa-trzy placki. Smażymy aż zarumienią się i przewracamy na drugą stronę( osobiście w tym momencie dodaję na ciepłą stronę placka łyżeczkę masła orzechowe lub dwie kostki czekolady (zależy od ochoty) oczywiście nie jest to obowiązkowe 😉

4.Placki wykładamy na talerz albo jemy od razu, albo możemy zjeść na zimno np. po treningu, albo wykorzystać jako drugie śniadanie w pracy.

 

11 Komentarze

  1. Co znaczy: 100g kaszy jaglanej – wysuszonej?
    Czy chodzi o sposób gotowania kaszy – z wcześniejszych uprażeniem jej?

    Z góry dziękuję za odpowiedź,

    Piotr

Dodaj komentarz