Makaron z cukinii – bez węglowodanów bogactwo błonnika i minerałów

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kuchnia włoska często kojarzy nam się z tłustymi składnikami jak ser oraz ciężkimi sosami na śmietanie, lecz to nie znaczy, że zawsze tak ma to wyglądać. Spróbuj lekkiego przepisu, który jest idealny dla miłośników makaronów.

Makaron z cukinii zastępuje ci makaron dając tą samą formę dania oraz podobny smak dostarczając aż o połowę mniej kalorii niż makaron tradycyjne.

Zucchini-Noodles-with-Pesto-2

Zucchini-Noodles-with-Pesto-4

Składniki:

*0, 5 kg. zmielonej piersi z indyka.

*4 pomidory koktajlowe

* olej kokosowy

*1 średnia cukinia

*1 średnia cebula

*2 ząbki czosnku

*łyżka oliwy z oliwek

*bazylia

*sól, pieprz, chilli
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

 

snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/

_________________________________________

Przygotowanie:

1.Przygotuj makaron z cukinii, za pomocą obieraczki.

2.Pierś z indyka doprawić solą i pieprzem, usmażyć na oleju kokosowym

3.Pomidory, cebulę i czosnek, pokroić

4.Makaron z cukinii i pokrojone warzywa, dorzucić do mięsa na patelnię i podsmażyć.

5. blendujemy bazylię z solą, chilli, czosnkiem, sokiem z limonki i odrobiną wody, polewamy całe danie i gotowe

1 Komentarz

Dodaj komentarz