Imbir – może wyeliminować nawet 10000 x większą liczbę komórek rakowych niż chemia!


Podziel się ze znajomymi 🙂
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Natural News udowodnił, iż zapalenie raz po raz jest jednym z fundamentalnych procesów, który powoduje różnego rodzaju choroby oraz przyspiesza ich rozwój. Jednak w podstawowych oddziaływaniach mechanicznych, kiedy nasz organizm rozpoznaje zagrożenie wewnątrz organizmu, wywołuje stan zapalny, jako mechanizm obronny. Wraz z wolnymi rodnikami, zapalenie niszczy bakterię chorobotwórcze.

Musimy jednak pamiętać, że nasz układ odpornościowy nie zawsze odróżnia rzeczywiste zagrożenie a długoterminowe stany zapalne są szczególnie szkodliwe dla naszego organizmu, narażając go na wiele chorób. W związku z tym warto wspomagać organizm naturalną żywnością bogatą w przeciwutleniacze. To istotny element, który pomoże nam utrzymać organizm w zdrowiu i dobrym samopoczuciu. Jeśli nie jesteś jednak przekonany, że naturalne przeciwutleniacze to skuteczny sposób przeciw zapobieganiu wielu chorobom w tym rakowi, to prawdopodobnie nie wiesz, iż imbir jest jednym z najskuteczniejszych kuracji przeciwnowotworowych. Jego skuteczność jest 10000 razy efektywniejsza niż chemioterapia.

Naukowcy przebadali wiele roślin, które są bogate w antyoksydanty w celu ustalenia ich skuteczności w leczeniu i zapobieganiu chorobą. Kurkuma była jedną z pierwszych na liście, jej wpływ na różnego rodzaje raka i szereg innych chorób jest niezaprzeczalna. Imbir jest blisko spokrewniony z kurkumą, dlatego stwierdzono, iż dobrym pomysłem jest zgłębienie właściwości tej rośliny.

Georgia State University, przedstawiła wyniki badania, jakie przeprowadzono u myszy chorej na raka prostaty. Po podaniu serii związku, jaki otrzymujemy podczas suszenia lub gotowania korzenia imbiru, chorej myszy odnotowano zmniejszenie guza raka prostaty o 56%. W porównaniu do leczenia chemioterapią, imbir okazał się o 1000 razy bardziej skuteczniejszy. Jednak to nie wszystko, substancja ta w przeciwieństwie do chemioterapii nie zabija komórek zdrowych i nie osłabia układu odpornościowego. Podczas chemioterapii żywe tkanki bombardowane są również chemią i zdrowe komórki umierają. W wyniku miejscowego uszkodzenia, istnieje znaczne ryzyko, że nowotwór powróci z wzmożoną siłą i rozprzestrzeni się dalej w organizmie.  Z tego powodu, coraz większa liczba osób w środowisku lekarskim chętna jest do poszukiwania innych metod leczenia raka niż chemioterapia.

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

___________________________________________

Dziwi fakt, iż wielu onkologów zaleca chemioterapię we wczesnej fazie nowotworu, zwłaszcza, że natura dała nam tak znakomite i silne środki, aby zwalczać większość chorób, z którymi mamy do czynienia.

Okazuję się też, że imbir poza doskonałymi właściwościami anty – nowotworowymi jest skuteczny na ponad 100 innych schorzeń w tym cukrzycę, zapalenie kości i stawów oraz wywoływanych przez chemioterapię nudności. Kolejnym dobrym argumentem przemawiającym za stosowaniem tej rośliny jest fakt, iż nie wywołuję praktycznie żadnych skutków ubocznych. W przeciwieństwie do wspomnianej już nie raz chemioterapii.

Chińska medycyna zaczęła używać imbiru już prawie 2000 lat temu do leczenia ludzi.

Może minąć jeszcze sporo czasu, kiedy naturalne rośliny takie jak imbir zostaną włączone oficjalnie do systemu leczenia ludzi z raka i innych chorób. Jednak jesteśmy zdecydowanie coraz bliżej. Ważne, aby nasza świadomość, co do profilaktyki anty – rakowa wzrastała. Leki i środki chemiczne zażywane długoterminowo zwykle robią więcej złego niż dobrego dla naszego zdrowia. Dlatego warto pomagać naszemu systemowi immunologicznemu w naturalny sposób, a takim jest bezsprzecznie imbir.

badania:
http://science.naturalnews.com/2008/1835630_Pharmacokinetics_of_6_gingerol_8_gingerol_10_gingerol_and_6.html

http://link.springer.com/article/10.1007/s00520-011-1236-3#page-2

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/cncr.22447/full

http://yasdaru.com/pdf/zanjabil1_yasdaru.com.pdf

 

 


Podziel się ze znajomymi 🙂
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

7 Comments

  1. Ja od roku pije imbir z pieprz cayan,kurkima
    Gozdziki .to razem zagotowac .ostudzic dodac lyzke midu i pol cytryny.rano 0,5 l
    Wypic natrzo .spala to brunatna tkanke
    Tluszczowa dodaje energi.srawdzone .
    Polecam EL.,,,,

    • Bardzo lubię marynowany imbir do sushi. A od 2 tygodni po prostu siedzę w pracy z małym nożykiem, i co jakiś czas odkrawam sobie z obranego korzenia cieniuteńki plasterek. I tak zjadam dziennie około 3-

    • 5 centymetry plus każda herbata z kilkoma plasterkami do smaku, cytryną i miodem. Po 2 tygodniach odkryłem że odkąd jem ten imbir , zmniejszyło mi się łaknienie i zaczęła spadać waga. A teraz czytam ten artykuł ponieważ postanowiłem poczytać coś o tej przyprawie i jej właściwościach leczniczych. Po przeczytaniu tego artykułu będę jadł jeszcze więcej.
      Pozdrawiam

Dodaj komentarz