11 rakotwórczych produktów, których powinieneś się wystrzegać lub w znacznym stopniu ograniczyć.

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Amerykański Instytut Raka stwierdza, że liczne badania wykazały, iż 70 % wszystkich nowotworów ma związek z nie odpowiednim jedzeniem.  Proste zmiany w schemacie żywieniowym oraz popraw stylu życia może w dużej mierze pomóc w eliminacji nowotworów w naszej populacji.

W tym artykule przedstawimy 11 produktów, które w dużym stopniu mogą przyczynić się do rakotwórczych zmian w naszym organizmie. Wyeliminuj z diety te pokarmy, a poprawisz swoje samopoczucie i zmniejszysz ryzyko zachorowania na raka.

[emaillocker]

 

Co robić, żeby nie zachorować na raka?‎ 15 sposobów

1.Cukier.

Osoby, które mogą być zagrożone zachorowaniem na raka, powinny niezwłocznie wyeliminować cukier z diety. O tym się nie mówi, ale cukier to doskonała pożywka dla pasożytów i komórek nowotworowych. Cukier powoduje, iż guzy rosną szybciej.

Apetyt na niezdrowe jedzenie jest oznaką niedoboru minerałów

Schudnij, poczuj się lepiej – przykładowe menu

2. Nie organiczne owoce i warzywa.

Nie- organiczne owoce i warzywa zostały opracowane z nasion GMO, pestycydów i herbicydów. Wszystkie one są niebezpieczne dla zdrowia i przyspieszają rozwój komórek rakowych.

ZBRODNIE PRZECIWKO LUDZKOŚCI – JAK TRUJĄ NAS KONCERNY – FILM

3. Tłuszcze trans.

Czyli utwardzone lub uwodornione oleje roślinne, proces ten ma na celu zmianę konsystencji tłuszczu z ciekłej na stałą. To najgorszy rodzaj tłuszczu i bardzo niebezpieczny dla zdrowia. Same oleje roślinne są bardzo zdrowe, ale proces utwardzenia powoduje, że zmieniają się ich właściwości.  Nie tylko podnoszą poziom LDL (złego cholesterolu) i trójglicerydów we krwi, ale dodatkowo wpływają na obniżenie poziomu HDL (dobrego cholesterolu), co z kolei poważnie zwiększa ryzyko chorób serca, cukrzycy i może prowadzić do osłabienia systemu odpornościowego.  Zwiększa również ryzyko powstawania chorób nowotworowych.

20 produktów, które są szkodliwe dla zdrowia (unikaj ich!)


Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

 

snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/

_________________________________________
4. Przetworzona żywność.

Naszpikowana jest takimi produktami jak cukry, konserwanty, sztuczne aromaty i barwniki oraz innymi niezdrowymi składnikami. Wszystko to ma na celu podkręcenie i uzależnienie od smaków oraz powoduję, iż żywność ma długi termin przydatności. To wszystko jednak ma wpływ na rujnowanie naszego organizmu. Spożywanie żywności przetworzonej  doprowadza do kumulowania się w organizmie niezliczonej ilości toksyn.  Ma też ogromny wpływ na wzrost chorób cywilizacyjnych m.in. wzrost liczby nowotworów i alergie.

ZBRODNIE PRZECIWKO LUDZKOŚCI – JAK TRUJĄ NAS KONCERNY – FILM

5.Soja izolat białka.

Głównym problemem jest to, iż w prawie 95% produkt ten sprowadzany jest do Polski genetycznie modyfikowany. Taka soja spryskiwana jest niebezpiecznym herbicydem,  roundapem. Aktywnym składnikiem tego nawozu jest glifosat, który niszczy kod DNA oraz komórki narządów płciowych. Powoduje on bardzo poważne skutki dla zdrowia,  min. rozregulowuje równowagę hormonalną u kobiet, powoduje uszkodzenia płodu i wiele wad genetycznych w tym deformację płodu, a nawet autyzm i raka. Sprawdzaj etykiety i kupuj soje uprawiana organicznie lub taką, która została poddana długiej fermentacji. Tylko ten proces powoduje neutralizację fitynianów, i sprawia, że tracą one swoje anty-odżwycze działanie.

7 produktów, które prawdopodobnie twój organizm nie toleruje

6. Utwardzona i wędzona żywność.

Taka żywność traktowana jest azotanami, które chronią żywność przed naturalnymi procesami gnicia, poprawiają również barwę żywności. Tyczy się to głównie wszelkiego rodzaju mięs. Po ugotowaniu azotyny i azotany zamieniają się w związki nitrozowe, które powodują ryzyko powstania komórek rakowych.

7. GMO.

Organizmy Modyfikowane Genetycznie (GMO) są to rośliny lub zwierzęta, które dzięki modyfikacji w ich genomie – materiale genetycznym – uzyskały nowe cechy. Modyfikacja genetyczna zwykle polega na ustawieniu nowego genu, (co fizycznie jest fragmentem DNA) do genomu modyfikowanego organizmu. Jednak można także i wyciszać geny poprzez wprowadzenie komplementarnego genu kodującego tzw. nonsensowne RNA, czy też za pomocą kierowanej mutagenezy, wywołać mutacje w konkretnym genie, co może doprowadzić do jego inaktywacji (dokładnie inaktywacji produktu tego genu). Coraz więcej żywności traktowana jest w ten sposób. Czytaj etykiety i wystrzegaj się takich pokarmów.

43 badania potwierdzające, że produkty GMO są

8.Mięso z grilla.

Podczas grillowania mięsa powstają określone procesy spalania, podczas których wytwarzają się wielopierścieniowe węglowodory, dodatkowo kapanie tłuszczu na rozgrzany węgiel czy drewno powoduje również wytwarzanie się innych rakotwórczych substancji. To wszystko przenoszone jest na mięso wraz z unoszącym się dymem i jest bardzo szkodliwe dla zdrowia.


9. Ryby hodowlane.

Stawy typowo hodowlane są zazwyczaj przepełnione i takie ryby bardziej narażone są na infekcje i różne choroby np. tzw. wszy morskie. Z tego względu hodowcy często traktują je różnego rodzaju chemikaliami i pestycydami. Dzikie ryby lub z ekologicznych upraw są pozbawione tych szkodliwych substancji.

Ryby – zanieczyszczone i toksyczne

10. Biała mąka.

Nasiona, z których opracowane są ziarna komercyjne zostają potraktowane fungicydami. To środki grzybobójcze, mające szerokie zastosowanie w ochronie upraw rolniczych. Następnie pryskane są pestycydami i poddawane prysznicowi gazu chlorku, który ma na celu wybielić ziarna i przyspieszyć jego dojrzewanie. W efekcie końcowym skrobia, którą kupujemy jest pełna rakotwórczych substancji.

10 najgorszych śniadań

11. Popcorn z mikrofali.

Torba, w którym znajdują się ziarenka kukurydzy nasączona jest kwasem perfluorooktanowy (PFOA), ma to na celu utrzymanie oleju w opakowaniu. Po ogrzaniu te chemikalia wnikają w popcorn, i zaraz po spożyciu przenikają do krwiobiegu poczym zanieczyszczają organizm.  Kwas ten zwiększa ryzyko bycia bezpłodnym oraz zachorowania na raka wątroby, jąder czy trzustki.

 

Folia aluminiowa groźna dla zdrowia?

[/emaillocker]
Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


 

9 Komentarze

  1. Ciekawy artykuł, ale niezupełnie prawdziwy. Co ma znaczyć zdanie: „Nie-organiczne owoce i warzywa zostały opracowane z nasion GMO, pestycydów i herbicydów”? „Nieorganiczne”, czyli niejadalne? Chodzi pewnie o produkcję przy zastosowaniu naturalnych pestycydów (polecam: http://natemat.pl/90791,organiczne-nieorganiczne-wszystko-to-to-samo-ekologiczne-jedzenie-to-mit). Owoce i warzywa „opracowane”? może lepiej „wyhodowane”. „Roundap” nie jest nawozem. Co to jest „Utwardzona […] żywność”? W powstawaniu nitrozoamin nie chodzi o gotowanie, ale głównie grilowanie/smażenie/pieczenie peklowanych mięs powyżej 170C. Pozdrawiam.

    • Dla mnie organiczna żywność to taka, która nie została zmieniona od tysięcy lat przez człowieka. Żywność nie organiczna tak jak np. pszenica, która 50 lat temu miała naturalnie 14 chromosomów, dziś po licznych modyfikacjach powstały odmiany transgeniczne, głównie za sprawą firmy Monsanto twórcy Roundapa i odmian nasion odpornych na ten pestycyd. Twierdzenie że Roundap jest naturalny jest mocno naciągane (skład chemiczny jak dla mnie jest rakotwórczy a nie naturalny)
      i sugerowanie się artykułem, który został napisany przez osobę specjalizującej się historii sztuki jest słabym argumentem.

      • Faktycznie, jak na historyka sztuki artykuł jest super. Nigdy nie twierdziłem, że Roundap jest naturalny, tylko że nie jest nawozem.
        Z artykuły wynika, że organiczna żywność, czyli chroniona z zastosowaniem naturalnych pestycydów jest zdrowa, a to niezupełnie prawda (link w moim komentarzu powyżej).
        Użyto nieodpowiedniego słowa „utwardzona” żywność, a chodziło, jak sądzę, o konserwowaną.
        @skarabeusz – grilowane jest zdrowe, ale na grilu płytowym 🙂

    • Wybór jedzenia nieograniczony. My na początek wprowadziliśmy zastępstwa. Czyli np.zamaist zwykłego oleju ryzowy lu kokosowy,zamaist cukru miód dla dzieci a dla nas ksylitol,usunelam mąkę pszenna która ma mln zamienników fantastyczna mąkę kokosów a Jaglana owsiane itp.zamaist zwykłej soli himalajska. Warzywa i owoce z ogródka lub małych ogrodników nie supermarketow itd. Wszytko da się zrobic

  2. termin organiczny tutaj jest błędni zinterbretowany – Oragniczny w Wielkiej Brtani i Stanach to tyle co w Polsce Bio/Eko zatem jedzenie nie-oraniczne w rozumieniu Amerykanów nie musi oznaczać GMO ale na pewno oznacza hodowl konwencjonalną pod znakiem pestycydów.

    • grilowanie jest zle od kiedy ludzie zaczeli dodawac toksyny do zywnosci ,przeciez czlowiek od zawsze piekl mieso na ongniu …

      wedzone jets dobre kiedy sami na drewwnie wedzimy, teraz unia stwierdzila ,ze chemiczne wedzenie jest zdrowsze dlatego jest niezdrowe ….

      a jedzenie organiczne znaczy z nasion nie zmienionych genetycznie i nie pryskane ,zywnosc organiczna to taka ,ktora nie zawiera dodatkow chemicznych,
      ale unia znowu zrobila nam przysluge i chyba mozna 10 % dodawac nie organic ,ale nie jestem pewna liczby ….
      i tak jest zapewne wszedzie i dla amerykancow tez …

Dodaj komentarz