10 pokarmów produkowanych w Chinach, które są wypełnione plastikiem, pestycydami i chemikaliami powodującymi raka.

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostatnio czytałem artykuł na AltHealthWorks.com o sztucznym ryżu produkowanym w Chinach. Ryż ten jest wyprodukowany z plastiku… Wierzcie lub nie, ale nikt nie robi nic w tym temacie. Naturalnie jako orędownik zdrowia i badacz tego, jak żywność jest przetwarzana pomyślałem sobie, że zmierza w złym kierunku. Ryż z tworzyw sztucznych? Spożywanie nawet niewielkich ilości plastiku jest straszne w skutkach dla układu pokarmowego i hormonów. Spożywany z fałszywym ryżem BPA (organiczny związek chemiczny z grupy fenoli, stosowany do produkcji tworzyw sztucznych) sztucznie naśladuje estrogen i silnie zaburza poziom hormonu. Jedząc ryż z tworzywa sztucznego wręcz prosimy się o wczesną śmierć spowodowaną nowotworem.

Raz na jakiś czas słyszę o czymś tak szalonym jak plastikowy ryż z Chin, dlatego zawsze jestem ostrożny w stosunku do żywności stamtąd pochodzącej. Musisz wiedzieć nie tylko, że jedzenie dostarczane jest z drugiego końca świata (myśl też na co mogło być narażone i czym zanieczyszczone), ale poza tym orientuj się, co robią niektóre firmy z żywnością. Często podrabiają i fałszują na tyle, by było tak tanie, jak to tylko jest możliwe. Chiny stosują innowacyjne metody taniej produkcji zabawek i innych produktów. Metody te nie ominęły rynku spożywczego, co jest absolutnie niebezpieczne. Poniżej mamy przykład dziesięciu rodzajów chińskiego często szkodliwego i zatrutego pokarmu:

1. Tilapia:

Tilapia jest powszechną rybą hodowlaną w Chinach. Ryby te są jednymi z najbardziej toksycznych i niezdrowych, na które można się natknąć. Tilapia zje cokolwiek, żeruje na dnie zbiornika, a zbiornik hodowlany przypomina niewielką kałużę ścieków. To jedna z najgorszych ryb w sprzedaży, jaką można kupić. W Chinach powszechnie wiadomo, że hodowcy tych ryb nie pozwolą ich spożywać swoim dzieciom, a to daje do myślenia. 80% Tilapii w Ameryce pochodzi z Chin.

2. Panga:

Panga jest kolejnym gatunkiem ryby, która jest masowo hodowana w Chinach. Ryba ta takiego pochodzenia jest niezdrowa, choćby z powodu, że żyje wśród silnych zanieczyszczeń i własnych odpadach. Obecnie ponad 50% amerykańskiego panga pochodzi z Chin.

3. Chiński sok jabłkowy:

Wierzcie lub nie, ale około 50% soku jabłkowego sprzedawanego w Stanach Zjednoczonych pochodzi z Chin. Kraj ten produkuje najwięcej pestycydów na świecie i nawet nie próbuje znaleźć rozwiązania odnośnie pozostałości pestycydów i środków chemicznych zatruwających żywność. Polecam całkowicie unikać soku jabłkowego wyprodukowanego z koncentratu. Sok ten jest również zbyt bogaty w cukier. Lepiej zrobić go w domu z jabłek w połączeniu z sokiem warzywnym.

4. Przetworzone Grzyby:

Inspektorzy USA odkryli skażone grzyby z Chin. Niektórzy chińscy producenci doszli do tego, że oznaczają przetwarzane grzyby jako te organiczne, aby zwiększyć swoje zyski. Jeśli przeszukasz google przekonasz się, że istnieje wiele „grzybowych” tajemnic i w jak wielkim stopniu są one podrabiane. 34% przetworzonych grzybów pochodzi z Chin. Najlepiej kupować je z lokalnych, sprawdzonych źródeł.

5. Chiński czosnek:

Inspektorzy stwierdzili również skażony czosnek z Chin. Czosnek ten jest bardzo obficie spryskiwany chemikaliami i pozostawia nieprzyjemny chemiczny posmak, którego występowanie jest wynikiem ogromnego wysycenia chemią. 31% sprzedawanego czosnku pochodzi z Chin.

6. Kurczak:

W 2013 roku Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych zatwierdził sprzedaż chińskiego kurczaka w Ameryce. Wielu ekspertów ma obawy w zakresie bezpieczeństwa spożywania kurczaka z tego regionu, jako że Chiny to kraj borykający się z wysoką częstotliwością obecności ptasiej grypy i chorób przenoszonych przez żywność. Kurczaki jedzą paszę przepełnioną pestycydami i innymi zanieczyszczeniami.
Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

 

snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/

_________________________________________

7. Plastikowy Ryż:

Jak już wspomniałem wcześniej w tym artykule, fałszywy ryż z tworzywa sztucznego jest faktycznie produkowany. Uważa się, że jest on wykonany z ziemniaków i żywicy syntetycznej. Po ugotowaniu sztuczny ryż pozostaje twardawy i różni się od zwykłego, łatwego do ugotowania. Uważa się, że długofalowym skutkiem spożywania takiej żywności mogą być nowotwory.

8. Błoto (sprzedawane jako czarny pieprz):

Sprzedawca w Chinach zebrał błoto i sprzedał go jako czarny pieprz, a także wziął mąkę i sprzedał ją w postaci białego pieprzu. Nazwijmy to jak chcemy, jednak handel ten kwitł! Chińczycy nie mają należytej staranności w dziale gospodarki żywnościowej i odpowiednich systemów regulacyjnych m.in. norm jakości. Nie dlatego że są na odpowiednim poziomie. Karygodnie niskie standardy rozwijają się w najlepsze.

9. Sól przemysłowa:

Sól przemysłowa nie nadaje się do spożycia przez ludzi a jednak taka sól była sprzedawana jako sól kuchenna przez wiele lat! Sól przemysłowa może spowodować zarówno psychiczne jak i fizyczne zmiany chorobowe, problemy z niedoczynnością tarczycy, a także zaburzenia układu rozrodczego.

10. Zielony Groszek:

Sztuczny zielony groszek wprowadzono do sprzedaży w Chinach w 2005 roku i może być nadal produkowany do dziś. Ten sztuczny wytwór został utworzony z grochu, soii, wraz z zielonym barwnikiem i pirosiarczynem sodu (związek chemiczny, który jest używany jako wybielacz i jako środek konserwujący). Barwnik ten jest zakazany jako dodatek do żywności, ponieważ może on powodować raka, a także hamować naturalną zdolność organizmu do wchłaniania wapnia. Sztuczny groszek, podobnie jak sztuczny ryż, nie mięknie podczas gotowania, a woda przybiera nienaturalnie zielony kolor. Tak więc należy unikać zielonego groszku z Chin.
Moim skromnym zdaniem żywność z Chin jest najgorszym rodzajem żywności, jaki można dostać na naszej planecie. Jak już wspomniałem, Chiny produkują najwięcej pestycydów, więcej niż produkuje się w jakimkolwiek kraju, co oznacza, że jedzenie jest również najbardziej narażone na nasycenie pestycydami. Jest to jeden z najbardziej zanieczyszczonych obszarów, na całym świecie. 70% rzek jest zanieczyszczonych, powietrze jest wysycone substancjami toksycznymi. Produkcja ogromnego nadmiaru produktów i brak restrykcyjnych norm powodują przedostawanie się do środowiska gigantycznej ilości związków toksycznych i innych trujących produktów ubocznych.

Weźmy choćby jeden fakt, że powietrze w Pekinie (jak przedstawiają nowe badania z Chin z 2015 roku) jest tak zanieczyszczone, że oddychanie nim faktycznie powoduje takie uszkodzenie płuc, jak palenie 40 papierosów dziennie. Lepiej czegoś takiego unikać.

Jak można stwierdzić, czy sok jabłkowy, czosnek i grzyby są z Chin? Trudno powiedzieć. I dlatego polecam zakupy na swoim lokalnym rynku, od lokalnych rolników, oraz poznanie swojego sprzedawcy, lub dostawcy. Zadawaj pytania na temat oferowanych produktów żywnościowych i badaj się regularnie.

12 Komentarze

  1. po co przedstawiciele sprowadzaja z chin takie taksyny ???? Na rozkaz panstwa??? Aby nas wszystkich zabijac??? \Przeciez sa jaies parametry ?czego ze smietnika brc nie MOZNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. PIH sprawdza czy w polskich restauracjach napisane ile waży porcja mięsa jakby to miało jakieś znaczenia, a może zajął by się kontrola co trafia na nasz rynek z Chin?

  3. Jeżeli chodi o czosnek – wystarczy w niego mocno wbić paznokieć. Jeżeli po nakłuciu go nie czujemy intensywnego, charakterystycznego zapachu – oznacza to, że utracił swoje właściwości z powodu nadmiaru Chemii, więc prawdopodobnie pochodzi z Chin.

  4. Sprawa jest prosta, wystarczy czytać co się kupuje i szerokim łukiem omijać produkty żywnościowe z chin 🙂 Spadnie sprzedaż to spadnie też import :). Tak naprawdę my jesteśmy winni bo szukamy jak najtaniej np czemu nie kupujemy groszku konsewowoego z polskiej produkcji za np 7zł puszka tylko za 4zł? Co dobre musi kosztować więcej oczywiście są wyjątki 🙂

  5. Jak można odkryć skażone grzyby? Albo stwierdzić skażony czosnek? Autorowi chyba chodziło o odkrycie zanieczyszczeń w grzybach no chyba, że naukowcy amerykańscy byli na tyle „mądrzy”, że faktycznie odkryli skażone grzyby…

Dodaj komentarz