UKRYWANA PRAWDA NA TEMAT GLUTENU – WZROST CHORÓB TRZEWNYCH O 400%

Podziel się ze znajomymi :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Pierwsza podstawowa sprawa, 90% światowej uprawy pszenicy to zmodyfikowany gatunek GMO, który w żaden sposób nie przypomina tej samej pszenicy do, której 10.0o0 lat przyzwyczajał się nasz organizm. To samo tyczy się :

Od momentu, kiedy człowiek zaczął majstrować przy DNA roślin i wymyślił odmiany transgeniczne, odporne na Dioxyny, Herbicydy ( środki ochrony roślin) oraz grzyby pasożyty i wirusy. Z naszym zdrowiem zaczęło dziać się coś dziwnego!
Warzywa, owoce oraz zboża jeszcze nigdy nie były tak toksyczne dla naszego organizmu. Nie bez powodu fala nowotworów i chorób układu autoimmunologicznego (nasz system odpornościowy w tym metylacja główny mechanizm oczyszczający nasz organizm z toksyn ) sięgnęły miana epidemii. Amerykański Instytut Raka  wydała raport, który szokuje i jasno mówi, że 70% wszystkich nowotworów spowodowanych jest nieprawidłowym jedzeniem.  Do myślenia może również dawać ” Monsanto zostanie postawione przed Międzynarodowym Trybunałem Sprawiedliwości za zbrodnie przeciwko ludzkości i środowisku

NAJRZETELNIEJSZE BADANIA NA TEMAT GLUTENU

Ostatnie duże badanie w Journal of American Medical Association wykazało, że osoby z rozpoznaną, nierozpoznaną i „ukrytą” celiakią lub nadwrażliwością na gluten mieli wyższe ryzyko zgonu (I)

W badaniu wzięło 3000 pacjentów od 1969 do 2008 roku, badanie miało na celu ustalenia wpływu glutenu na śmiertelność badanych osób. Badania również potwierdziły, że Nadwrażliwość na gluten to te przypadki nietolerancji glutenu, w których w oparciu o badania diagnostyczne wykluczono celiakię (negatywny wynik przeciwciał) oraz alergię na pszenicę (brak podwyższonego poziomu IgE) oraz w których praktycznie brak jest zaniku kosmków jelitowych, a pomimo tego spożycie glutenu (najlepiej sprawdzone podczas prowokacji) powoduje niepożądane objawy u pacjenta.

Wyniki badań były zaskakujące – ryzyko zgonu :
U 39 procent stwierdzono zwiększone ryzyko zgonu u osób z rozpoznaną celiakią,
U 72 procent stwierdzono zwiększone ryzyko zgonu u osób z nierozpoznaną celiakią,
U 35 procent stwierdzono zwiększone ryzyko zgonu u osób nadwrażliwością na gluten, ale bez celiakii.

Czy wiesz , że przyczyną problemów z otyłością i nadwagą mogą być zaburzenia w naszej mikroflorze jelitowej ? Więcej na szkoleniu tutaj Z kodem : MD30 oszczędzasz 21zł (-30%)

To przełomowe badanie, dowodzi, że nie trzeba mieć pełnowymiarowej celiakii aby mieć poważne problemy zdrowotne i powikłania, które wielu przypadkach kończyły się zgonami spowodowanymi nieprawidłowym jedzeniem, złą diagnozą i  złym systemem leczenia.

Szacuje się, że 99 procent ludzi, którzy mają negatywne objawy po zjedzeniu glutenu nawet nie wiedzą o tym stanie rzeczy. Przypisują oni swój zły stanu zdrowia lub negatywne objawy wszystkiemu tylko nie glutenowi.
Jesteś na coś chory odstaw gluten na 14 dni i zobacz co się będzie działo z twoim ciałem.

UKRYWANA PRAWDA NA TEMAT GLUTENU – WZROST CHORÓB TRZEWNYCH O 400%

Inne badania pięknie pokazują jak skrupulatnie prawda na temat glutenu jest maskowana!
Naukowcy porównali próbki krwi 10.000 osób z przed 50lat i porównali je z 10.000 próbkami krwi współczesnych obywateli. Wyniki były szokujące pełnoobjawowe choroby trzewne wzrosła o 400 procent (podwyższone przeciwciała TTG)

GLUTEN SZKODZI NIE TYLKO OSOBOM Z CELIAKIĄ I ALERGIĄ!

Blisko 50% społeczeństwa reaguję negatywnie na nową zmodyfikowaną formę glutenu.
Najczęstsze objawy nietolerancji zmodyfikowanej gliadyny (wszystkie białe mąki z pszenicy, pączki, kajzerki, chlebki, bułeczki) :

TRZYMAM DIETĘ, ALE NIE MOGĘ SCHUDNĄĆ z brzucha oraz ud a moje samopoczucie cały czas się pogarsza – jakie są przyczyny, co można zrobić? Więcej na szkoleniu tutaj  Z kodem : MD30 oszczędzasz 21zł (-30%)

  • ból brzucha – w 68% przypadków
  • wysypka, egzema – 40%
  • bóle głowy – 35%
  • uczucie ciągłego zmęczenia – 35%
  • splątanie – 34%
  • biegunka – 33%
  • wzdęcia – 25%
  • zaparcia – 20%
  • anemia- 20%
  • drętwienie i bolesność kończyn – 20%
  • osłabienie/omdlenia – 20%
  • pieczenie w przełyku – 15%
  • nudności i wymioty – 15%
  • uczucie przelewania w jelitach – 10%
  • zapalenie języka – 10%

JAK GLUTEN NISZCZY NASZ ORGANIZM?

  1. Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

     

    snp:motywator
    VideoBlog: www.motywator.tv
    insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/

    _________________________________________
    Co powodują przeciwciała wytworzone pod wpływem glutenu w naszym ciele? Przeciwciała oprócz neutralizowania wroga ( bakterie, wirusy, toksyny, komórki nowotworowe ), w tym przypadku zmutowanego glutenu a dokładnie gliadyny, która rozszczelnia jelita i bezpośrednio dostaje się do naszego krwiobiegu.  Gliadyna oraz tkanka tarczycy mają podobną budowę molekularną, co oznacza, że kiedy gliadyna dostaje się do krwioobiegu i zostaje rozpoznana przez układ odpornościowy jako obce białko, organizm zaczyna ją atakować, a przy okazji komórki tarczycy. Jest to równia pochyła do chorób Gravesa-Basedowa i Hashimoto!

  2. Pszenica powoduje glikację (uszkodzenie) komórek, zakłóca reakcję naszego ciała na cukier,przyspiesza tycie, szybciej się starzejemy i zwiększa ryzyko cukrzycy.
  3. Dowiedziono, że amylopektyna zawarta w pszenicy podnosi poziom cukru we krwi bardziej niż jakikolwiek inny węglowodan, nawet szybciej niż biały cukier! Nawet szybciej niż batonik snikers!
  4. Pszenica ma Glutenomorfiny pochodne morfiny, które działanie mają bardzo podobne do opiatów, po prostu uzależniamy się od glutenu i tak ciężko nam jest z niego tak zrezygnować, to samo tyczy się mleka i nabiałów, które posiadają Kazomorfiny.

DLACZEGO GLUTEN W 2015R.  JEST GROŹNIEJSZY NIŻ 50 LAT TEMU?

Pszenica 50 lat temu, w czasach naszych dziadków miał 14 chromosomów  dziś po licznych mutacjach GMO ma ich aż 42!  Są to rośliny transgeniczne, które mają odporność na owady, grzyby i środki ochrony roślin takie jak randap.
(każda normalna roślina w kontakcie z randapem umiera, pszenica tego nie robi) Wszystkie odmiany przemysłowej pszenicy są zmutowane i niszczą nasze jelita jak nigdy dotąd.

NAJCZĘSTSZE OBJAWY NIETOLERANCJI NA GLUTEN

  • niewyjaśniona niedokrwistość z niedoboru żelaza
  • podwyższony poziom cholesterolu
  • afty i wrzodziejące zapalenia jamy ustnej (bardzo charakterystyczne)
  • niedorozwój szkliwa zębowego
  • ciągłe zmęczenie
  • zaburzenia neurologiczne (neuropatia obwodowa, ataksja, padaczka)
  • uporczywe bóle głowy
  • depresja
  • wczesna osteoporoza, bóle kostne i stawowe
  • problemy ze skórą (sugerujące chorobę Dühringa – skórną postać celiakii)
  • nawykowe poronienia, problemy z płodnością
  • współistniejące choroby autoimmunologiczne

CO MÓWIĄ BADANIA ?

  1. Dieta bezglutenowa zmniejsza ryzyko nowotworów  (1)
  2. Gluten powoduje mutację chromosomu 5q31-q33 odpowiedzialnego za Celiakię, Astmę i problemy z detoksykacją organizmu (metylacja) (2)(3)(4)
  3. Gluten powoduje atopowe zapalenie skóry oraz opryszczkowe zapalenie skóry (5) (5)
  4. Gluten powoduje nadmierną aktywację receptorów w naszym mózgu NMDA – Powoduje to zaburzenia psychiczne (depresje, stany lękowe, arytmię serca na tle nerwowym ) (6)
  5. Gluten powoduje nieszczelność jelita i zaburzenia systemu autoimmunologicznego (7) 
  6. 70% zachorowań na raka ma powiązania z nieprawidłowym odżywianiem, skażoną żywności i produktami GMO (8)

PRZYKŁADOWA DIETA BEZGLUTENOWA

Dni treningowe 
http://www.ilewazy.pl/dziennik/mojeprodukty/41e2ec
http://www.ilewazy.pl/lista-produktow/52bc62
http://www.ilewazy.pl/dziennik/mojeprodukty/e518a1
Dni nietreningowe 
http://www.ilewazy.pl/dziennik/mojeprodukty/159796
http://www.ilewazy.pl/dziennik/mojeprodukty/c54c71
http://www.ilewazy.pl/dziennik/mojeprodukty/85ea27

Źródła:

  1. Brownstein, D., Iodine: Why You Need It: Why You Can’t Live Without It, Medical Alternatives Press, West Bloomfield, Michigan, 2006.
  2. Beck, L., The Good, The Bad & The Ugly, Seminar Manual, 2006.
  3. Iodine Nutrition – More Is Better, New England Journal of Medicine, Vol 354: pages2819-2821; June 29, 2006.
  4. Pelletier C., Doucet E., Imbeault P., Tremblay A., Associations between weight loss-induced changes in plasma organochlorine concentrations, serum T3 concentration, and resting metabolic rate, Toxicol Sci., 67 (1): 46-51, May 2002.
  5. Abraham,G.E., The Original Internist, 11:17-36, 2004.
  6. Abraham, G.E., Flechas, J.D., Hakala, J.C., The Original Internist, 9:30-41, 2002.
  7. Abraham, G.E., The Original Internist, 11:(2) 29-38, 2004.
  8. Abraham, G.E. Townsend Letter, 245:100-101, 2003.
  9. Abraham, G.E., Flechas, J.D., Hakala, J.C., The Original Internist, 9:5-20, 2002.
  10. Abraham, G.E., additional articles in The Original Internist, 2003 – 2008
  11. Jerzy Buchowicz “Biotechnologia molekularna – Modyfikacje genetyczne, postępy, problemy”, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2009;
  12. Frank Park “Lentiviral vectors: are they the future of animal transgenesis?”, Physiological Genomics 31:159-173 (2007);
  13. Aleksandar Perić “Wektory do terapii genowej”, Zakład Biofizyki Obliczeniowej i Bioinformatyki Wydział Biochemii, Biofizyki i Biotechnologii Uniwersytet Jagielloński 2011 (bioinfo.mol.uj.edu.pl/ articles/Peric04);
  14. Stanton B. Gelvin “Agrobacterium-Mediated Plant Transformation: the Biology behind the “Gene-Jockeying” Tool”, Microbiol Mol Biol Rev. 2003 March; 67(1): 16–37;
  15. Brenda Grimes* and Howard Cooke “Engineering Mammalian Chromosomes”; Human Molecular Genetics, 1998, Vol. 7, No. 10 Review 1635–1640.
  16. (i) Ludvigsson JF, Montgomery SM, Ekbom A, Brandt L, Granath F. Small-intestinal histopathology and mortality risk in celiac disease. JAMA. 2009 Sep 16;302(11):1171-8.
  17. (ii) Rubio-Tapia A, Kyle RA, Kaplan EL, Johnson DR, Page W, Erdtmann F, Brantner TL, Kim WR, Phelps TK, Lahr BD, Zinsmeister AR, Melton LJ 3rd, Murray JA. Increased prevalence and mortality in undiagnosed celiac disease. Gastroenterology. 2009 Jul;137(1):88-93
  18. (iii) Green PH, Neugut AI, Naiyer AJ, Edwards ZC, Gabinelle S, Chinburapa V.
    Economic benefits of increased diagnosis of celiac disease in a national managed care population in the United States. J Insur Med. 2008;40(3-4):218-28.
  19. (iv) Farrell RJ, Kelly CP. Celiac sprue. N Engl J Med. 2002 Jan 17;346(3):180-8. Review.
  20. (v) Sedghizadeh PP, Shuler CF, Allen CM, Beck FM, Kalmar JR. Celiac disease and recurrent aphthous stomatitis: a report and review of the literature. Oral Surg Oral Med Oral Pathol Oral Radiol Endod. 2002;94(4):474-478.
  21. (vi) Margutti P, Delunardo F, Ortona E. Autoantibodies associated with psychiatric disorders. Curr Neurovasc Res. 2006 May;3(2):149-57. Review.
  22. (vii) Ludvigsson JF, Reutfors J, Osby U, Ekbom A, Montgomery SM. Coeliac disease and risk of mood disorders–a general population-based cohort study. J Affect Disord. 2007 Apr;99(1-3):117-26. Epub 2006 Oct
  23. (viii) Ludvigsson JF, Osby U, Ekbom A, Montgomery SM. Coeliac disease and risk of schizophrenia and other psychosis: a general population cohort study. Scand J Gastroenterol. 2007 Feb;42(2):179-85.
  24. (ix) Hu WT, Murray JA, Greenaway MC, Parisi JE, Josephs KA. Cognitive impairment and celiac disease. Arch Neurol. 2006 Oct;63(10):1440-6.
  25. (x) Bushara KO. Neurologic presentation of celiac disease. Gastroenterology. 2005 Apr;128(4 Suppl 1):S92-7. Review.
  26. (xi) Millward C, Ferriter M, Calver S, Connell-Jones G. Gluten- and casein-free diets for autistic spectrum disorder. Cochrane Database Syst Rev. 2004;(2):CD003498. Review.
  27. (xii) Green PH, Jabri B. Coeliac disease. Lancet. 2003 Aug 2;362(9381):383-91. Review.




12 Komentarze

  1. Artykuł rzetelny i bardzo przydatny, ale warto byłoby pomyśleć o porządnym redagowaniu tekstów, bo można zauważyć masę błędów – od „zjedzonych” słów, przez błędy ortograficzne, aż po składnię, która sugeruje bezpośrednie tłumaczenie z języka obcego. Strona jest merytorycznie na wysokim poziomie, a takie błędy bardzo przeszkadzają w czytaniu. Pół godziny pracy redakcyjnej i wszystko będzie ok. 🙂
    Pozdrawiam

  2. Gmo (tolerancja na herbi/pestycydy) a zwielokrotnienie liczby chromosomów to dwie różne rzeczy. To drugie wynika z selekcji i krzyżowania odmian, Proszę nie mylić tych dwóch pojęć.

  3. Skoro pszenica jest zmutowana i odporna na owady grzyby chwasty to dlaczego trzeba nadal wykonywać opryski przeciwko tymże? Skąd te zapewnienia ze pszenica jest odporna na roundap? Niestety nie jest, tak samo jak nie jest odporna na szkodniki choroby i chwasty. To bujda. Piszą tak propagandziści która nigdy nie byli na polu i nie widzieli ile potrzeba zabiegów żeby wyhodować to zboże bez chorób.

    • to zacznij pole uprawiać zgodnie ze sztuką rolniczą w odpowiednim czasie wykonywać wszelkie zabiegi agrotechniczne i płodozmian a zaobaczysz ze można bez chemi wychodować dużo pszenicy dobrej jakośći no i oczywiście odpowiednio zbilansowane nawozenie naturalne i komercyjne i d arade

  4. Pszenica została zmodyfikowana ale nie jest to modyfikacja GMO! ”Right now, no genetically modified wheat is being grown anywhere in the world.”
    Jeżeli już w pierwszym zdaniu jest zakłamanie to niestety tracicie na wiarygodności.. lepiej podawać sprawdzone fakty niż na siłę coś demonizować.
    PS. sam unikam glutenu

  5. Hahaha ile bzdur az glowa boli. Problemem nie jest gluten tylko zle dzialajcy system oczyszczajacy organizm. Nalezy sie zastanowic czemu osoby, ktore sa zdrowe i jedza gluten reaguja normalnie. A temu ze braki mineralow powoduja zla prace ukladu pokarmowego czyli odpornosciowego czyli calej resztu organow 🙂 Zdrowa osoba tych mineralow ma tyle ile trzeba i organizm sprawnie sie oczyszcza. 🙂 prosze sobie poczytac o buforach we krwi a nie plesc bzdur 🙂 nie ma zakwaszenia organizmu. Sa braki minenralow ktore buforuja krew i utrzymuja ja w odpowoednim ph. P. S tez unukam glutenu 😉

    • Jeżeli większość społeczeństwa statystycznie nie radzi sobie z glutenem logicznym rozwiązaniem jest minimalizowanie lub eliminacja produktów antyodżywczech. Zakwaszenie to potoczna nazwa braku minerałów tak samo jak mówi się zły cholesterol chociaż wszyscy wiemy że nie ma takiego czegoś. A to że mamy problemy z metylacją to inna kwestia. Źle zakwaszony żołądek i zniszczone enterocyty spowodowane są głównie konserwantami, przetworzoną żywnością i po części glutenem, który jest bardzo drażniący dla naszych jelit i powoduje rozszczelnienia.

  6. a co by było > gdyby znalazły się nasiona pszenicy nigdy nie ” grzebane ” przez człowieka np z dzbanów pogrzebowych z przed tysięcy lat : i pod opieką „mądrych ” naukowców ,którzy to potwierdzą w laboratoriach i zostały Nam ogrodnikom ,działkowcom oddane do rozmnożenia , przecież sa też „Banki nasion ” Czy „NOWY Świat jest gotowy na powrót do mądrości === powrót do natury ? My ludzie z działek czekamy na takie nasiona i to KAŻDE NASIONA , Róbcie akcje ogłaszajcie ,odtwarzajcie : dlaczego jest tylko lament

Dodaj komentarz