MUFFINY OWSIANE Z MIODEM I RODZYNKAMI


Podziel się ze znajomymi 🙂
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

SKŁADNIKI NA 10 SZTUK:
250 G MĄKI ORKISZOWEJ
85 G PŁATKÓW OWSIANYCH
2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
PÓŁ ŁYŻECZKI CYNAMONU
PÓŁ ŁYŻECZKI SOLI
85 G RODZYNEK
2 JAJKA, ROZTRZEPANE
200 ML MLEKA MIGDAŁOWEGO
75 G SIEMIENIA LNIANEGO
40 G STEVI
5 ŁYŻEK PŁYNNEGO MIODU

Kliknij poniżej w „Polub tę stronę”, a będziesz na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

 

snp:motywator
VideoBlog: www.motywator.tv
insta: https://www.instagram.com/motywator.tv/

_________________________________________

f

W naczyniu wymieszać mąkę, płatki, proszek do pieczenia, cynamon, cukier, sól i rodzynki.
W drugim naczyniu wymieszać jajko, siemienia lnianego, mleko i miód.
Połaczyć zawartość dwóch naczyń, wymieszać z grubsza, mogą pozostać grudki.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasto.
Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 – 25 minut.


Podziel się ze znajomymi 🙂
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 Comments

Dodaj komentarz